Werken met grenzen

Vind je het lastig om grenzen te stellen?
Wil je weten waarom persoonlijke grenzen nuttig zijn?
Heb je het gevoel dat je geen ‘nee’ kunt zeggen?
Wil je het nut van begrenzen ervaren?
Heb je behoefte aan praktische aanwijzingen?

In deze workshop ligt de focus op het stellen van grenzen tijdens werksituaties. Werken binnen een organisatie kan veeleisend zijn: Collegialiteit, resultaatgerichtheid, klantoriëntatie. Er zijn veel redenen om jezelf weg te cijferen. Dienstbaarheid is een mooie karaktereigenschap, maar ze vraagt ook om balans. Die balans zul je meestal zelf (moeten) (onder)vinden. Als de balans niet klopt dan kun je stress ervaren. Soms is dat leuk en spannend, maar als het lang aanhoudt dan kun je negatieve kanten ervan ervaren. En voor lang niet iedereen is stress aantrekkelijk. Rust, tijd voor reflectie, bezinning zijn nodig om evenwicht te houden. Bij gebrek aan vertrouwen of onbegrip kun je onveiligheid ervaren op het werk om je te uiten of voor jezelf op te komen.

Het is wenselijk dat je zelf aan de touwtjes kunt trekken als het gaat over taakdruk, stress en acceptatie van werk dat bij jouw talenten past.

Op een vriendelijke en bemoedigende manier leer je tijdens deze workshop in twee uur tijd meer over hoe je grenzen kunt stellen en wat daarbij voor jou belangrijk en behulpzaam is. We doen enkele praktische oefeningen, reflecteren binnen de groep en bespreken met elkaar ervaringen, tips en mogelijkheden. Je kunt, in een veilige en vertrouwde omgeving, leren van anderen, voorbeelden zien die wij zelf aandragen en ruimte nemen voor zelfreflectie.

Het stellen van grenzen is een belangrijke strategie in het Internationale Deugdenproject. De workshop is gebaseerd op materiaal en inzichten, die binnen dit project sinds 1990 zijn opgedaan. Door deugden te zien en te (h)erkennen bij jezelf en anderen ontstaat een sfeer van bemoediging, waarin het prettig en comfortabel is om grenzen te verkennen.

De workshop staat open voor individuele deelnemers, die elkaar niet kennen en samen aan dit thema willen werken.

De workshop is ook geschikt voor bestaande teams tot 15 mensen om op een inspirerende, originele manier met elkaar in gesprek te gaan over een thema, dat binnen vrijwel ieder team speelt. Ze kan dus prima ingezet worden binnen een programma van teambuilding of binnen een bestaand leer- en ontwikkelprogramma van een team.

Deelname aan de workshop vraagt een investering van € 50,=, excl. BTW, per persoon, bij een minimale deelname van 5 personen aan de workshop. Vanaf 10 deelnemers geldt een vaste prijs van € 500,=, excl. BTW, waarbij locatiekosten voor rekening van de opdrachtgever zijn.

U kunt zich aanmelden door een email te sturen aan huub@zevendeugden.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.