Vanuit de kern van jouw karakter

… leer je jouw kracht kennen om vragen op te pakken, zoals hierna genoemd:

Herken je je in deze vragen?

Wil je ervan bewust zijn welke set kwaliteiten jouw karakter bepalen en hoe die jou uniek maken?
Wil je weten wat jouw sterke kwaliteiten zijn en welke kwaliteiten je wilt ontwikkelen?
Heb je behoefte om op een originele, nieuwe manier naar jezelf te kijken?
Wil je zien wie je bent als grondslag voor een persoonlijk ontwikkelingsplan?
Wil je jouw morele kompas kennen om ethisch en integer te handelen?

Voel je de behoefte aan een helder vertrekpunt voor persoonlijke coaching?

Of wil je dit soort vragen samen met anderen als team oppakken?
Of wil je als team, in ongekende, vlotte, openheid, ieders kwaliteiten bespreken om goed afgestemd met elkaar te kunnen samenwerken?

          Het aanbod
Ik bied je aan om samen te kijken naar:
– de grondslag of kern van jouw karakter als moreel kompas  
– jouw mogelijkheden voor ontwikkeling daarvan
– een persoonlijk plan om de mens te zijn die je wilt zijn

         Werkwijze
Binnen dit aanbod ga je de grondslag (kern of bron) van jouw karakter onderzoeken en zullen we hierop samen reflecteren.
Als eerste stap nodig ik je uit om een psychometrische test te doen, de Character Foundation Assessment.
Deze CFA-test is in de Verenigde Staten ontwikkeld door de Peirce Group.
Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met de Peirce Group om jou dit unieke product te kunnen (aan)bieden.

Je vult, als eerste stap, een Engelstalige vragenlijst in (30 – 40 minuten) via internet.
Daarna ontvang je een persoonlijk
rapportlees meer

Daarin zijn 22 kwaliteiten (in de vorm van deugden) beschreven.
Als 3e stap bespreken we, aan de hand van de scores en patronen, het rapport in een persoonlijk gesprek van 30 tot 60 minuten.

Het rapport en de reflectie hierop geven je een onderbouwd bewustzijn van jouw karakter, de set van kwaliteiten die jij inzet tijdens jouw werkzaamheden. Die jouw gedrag, keuzes en houding bepalen ten opzichte van iedere situatie tijdens het werk. Die jou uniek maken. 
De reflectie geeft je ook inzicht in de richtingen die je kunt bewandelen om jouw karakter verder te ontwikkelen als moreel kompas voor jouw gedrag, keuzes en acties.
Wanneer je deze inzichten koppelt aan jouw doelen en visie ontvouwt zich een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Ik vind het van belang om voorafgaande aan de test een startgesprek te voeren, waarin je jouw doel voor het uitvoeren van de test en voor het krijgen van de reflectie helder maakt. Daarmee is het mogelijk om samen te werken en zinvol gebruik te maken van dit unieke product.

          Het unieke van dit product
De bijzonderheid van dit product ligt in de meting van deugden en het belang dat wordt gehecht aan integriteit. Daarmee onderscheidt het zich van vele andere testen.
Jarenlang onderzoek door ervaren ontwikkelaars van assessments, verificatietesten en statistische analyses tonen aan dat met de CFA-test meer aandacht wordt gegeven aan persoonlijke integriteit dan in andere, bekende, testen. De test legt geen nadruk op vaardigheden of gedrag, maar gaat in op het onderliggende fundament daarvan: de deugden. lees meer

De test sluit daarbij goed aan op de context van het Internationale Deugdenproject. Door deugden te benoemen en ontwikkelingsmogelijkheden te onderzoeken kom je in contact met het diepste in jezelf. Vanuit dat contact kun je transformeren in de richting, die jij wilt: Door jouw sterke deugden te leven en aan de minder sterke die aandacht te geven die jij wilt om jouw doel te bereiken. Zo vormen de deugden de kwaliteiten, die een grondslag vormen voor jouw moreel kompas. Het kompas is jouw gids die richting geeft en helpt om op de goede momenten de juiste dingen te doen. Precies die acties die bij jou passen. Dat geeft zelfvertrouwen om jouw doelen te bereiken.

          Toepassingen
Dit product is waardevol voor mensen die actief zijn:
– met waarde-gedreven en/of dienstbaar leiderschap, leven of ondernemen
– met bewustzijnsontwikkeling en die veranderingen willen in hun werksituatie
– in teams en daarin effectiever en prettiger willen samenwerken

          Dit vraagt het van jou…
Een volledige sessie (startgesprek, test/rapport, reflectiegesprek) vraagt van jou een investering van € 225,=, exclusief BTW. Deze prijs is exclusief reiskosten mijnerzijds. De ervaring leert dat gesprekken via Skype betrouwbaar en prettig zijn voor dit doel. Wanneer je hiervan geen gebruik wilt maken vraag ik je om de gesprekken te laten plaatsvinden in de omgeving van Helvoirt (NBr.).

Als je gebruik wilt maken van deze dienst dan vraag ik je om contact op te nemen via huub@zevendeugden.nl of mij te bellen 0654728007. Ik ben je graag van dienst.

3 gedachten over “Vanuit de kern van jouw karakter

  1. Pingback: Deugden zijn nu meetbaar | Zeven Deugden Advies & Management

  2. Hannie

    In hoeverre verhoudt zich succesvol zijn tot geluk, in de aristotelsche deugdenethiek het doel van de mens. Is het leven gelukt als het een succesvol leven is of als het een gelukkig leven is?
    Deugd is naar mijn smaak een houding, een kracht die je voortdurend oefent en traint om je leven te verfraaien, te perfectioneren. Het betreft de vorming van een houding om het uitmuntende te willen doen, het goede te doen door o.a. Te kijken naar voorbeeld-ige mensen. Door steeds weer het juiste midden te kiezen tussen te veel en te weinig. Zo bezien is deugd meer dan ‘zomaar’ een karaktereigenschap, alhoewel ik erken dat een deugdelijke oefening in het karakter inslijpt/krast (de etymologie van het woord karakter)

  3. Pingback: Kijkend in de spiegel 2015 in | Zeven Deugden Advies & Management

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.