Kijkend in de spiegel 2015 in

De jaarovergang is voor mij een prima gelegenheid om in de spiegel te kijken. De achteruitkijkspiegel neem ik gelijk mee. Graag wil ik mijn verhaal delen met de mensen die geïnteresseerd zijn in mijn werk en leven. Ik wens je een ontluikend 2015.

Foto 28-06-14 14 26 59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resto VanHarte

Ruim een jaar zet ik me nu in voor Resto VanHarte in Tilburg. Ik ervaar dat het werk me veel brengt. De donderdagavonden, waarop we voor onze gasten koken, zijn momenten om van te genieten. Het is heerlijk om de beleving van gasten en vrijwilligers in ons team te zien. Binnen het team zie ik gedrevenheid om met elkaar een mooie dienst aan te bieden aan de gasten. En bij de gasten zie ik de ontspanning en de ruimte om verhalen te vertellen. Ik vind het dankbaar werk en het werk voedt mijn gevoel van dankbaarheid om er te mogen zijn en mijn talenten te mogen inzetten. Ik voel me er als een vis in het water! En ik wil dit werk graag verder uitbreiden met meer vergelijkbare activiteiten, die op eigen kracht zichzelf in stand kunnen houden.

Talenten polijsten door tegenslagen

Ik voel gedrevenheid om mensen te helpen om in hun kracht te blijven of er in te gaan staan. Het deugdenproject en Avatar zijn mijn voedingsbronnen om te geloven in mensen: Ieder mens bulkt van het talent. Ik zie ook dat het dagelijkse leven probeert daar slijtage op uit te oefenen. De weerstand, die eruit voortkomt, kan er echter voor zorgen dat jouw talent juist wordt gepolijst. Als je jouw talent ziet als de vele vlakken van een prachtige diamant dan kun je jezelf dat misschien voorstellen. De kunst is om tegenslag als weerstand te ervaren en om ze te zien als kans om jouw talent te polijsten en jouw karakter te vormen. Het is de moeite waard om deze overtuiging te creëren om er naar te leven. Bij tegenslag valt dat niet altijd mee. Ik kom met veel mensen in aanraking die  tegenslag ervaren. Veel mensen maken mij er deelgenoot van en ik zie hoe mensen ermee omgaan. Ik zie iedere dag levenskracht en vitaliteit. De creërende kracht van mensen is enorm! Ik wil mensen graag een handje helpen met optimisme, flexibiliteit en creativiteit om ontplooiingskansen te zien en nieuwe perspectieven voor ogen te krijgen.

Projectenwerk geeft voldoening

In mijn leven voedt ik mijn wens van hulpvaardigheid iedere dag met concrete en tastbare projecten. Daarom schept het zo’n voldoening dat we voortgang maken met de ontwikkeling van de Coöperatie BelsLijntje, met de Duurzame Energiecoöperatie in Haaren, met voedseltuinen voor de voedselbank en dat we in Tilburg zoveel mooie initiatieven kunnen laten ontluiken in een domein dat stadslandbouw wordt genoemd. Het was een groot genoegen om daar in 2014 aan te hebben mogen werken. En dan dook ook mijn geliefde waterwereld in 2014 weer prominent op. Het was prettig om een bijdrage te mogen leveren aan de visie- en strategievorming van de (afval)waterketen in Rotterdam en Delfland. En om intens betrokken te zijn bij het project Levend Water in Tilburg.

Verduurzaming: het kan niet anders

Al deze ervaringen zijn leerzaam voor mij. Ik voel grote dankbaarheid dat ik in deze fase van mijn leven zoveel mag leren van zulke mooie mensen en processen om mij heen. Ik voel een grote mate van vrijheid om me precies met die zaken bezig te houden die me interesseren en waarvan ik vind dat ze een steentje bijdragen aan een mooiere, betere wereld. Ik voel de diepe overtuiging dat we onze wereld verduurzamen. Ik daag je uit om er eens dieper over na te denken: Logischerwijs kan het niet anders! Ik ervaar verduurzaming in sociaal ondernemerschap, streven naar klimaatbestendigheid en energieneutraliteit, maatschappelijk verantwoord handelen, sociale innovatie, de visie op water en de energie- en voedseltransitie. Hoe dit voor mij uitpakt werd in november in het Tilburgse blad SpinT mooi verwoord.

Openbare ruimte is van iedereen

De openbare buitenruimte fascineert me. Ik vind het essentieel dat mensen elkaar blijven ontmoeten, in buurttuinen, op pleinen/plantsoenen en ook langs het BelsLijntje. We kunnen in de openbare ruimte met elkaar zoveel organiseren, zoveel beleving creëren, zoveel schoonheid ervaren en nieuwe perspectieven zien en vinden voor ons leven. De openbare ruimte is immers van ons allemaal! Die overtuigingen drijven mijn leven en werk en vormen ook een rode draad in mijn werk als ondernemer. Daarom geloof ik in buitenruimte voor contact.

Heling en eenheid

Ik geloof dat de omgeving helend werkt op mensen. Natuurkrachten, positieve intenties, juiste verhoudingen: healing environments. Om die helende kracht los te maken wordt van ons gevraagd dat we met aandacht en (com)passie met onze omgeving bezig zijn en blijven. Zo creëren we helende energie, die mensen samenbrengt en het gevoel van eenheid versterkt. En zo zien we wonderlijke, verrassende, dingen ontstaan. Wat eerst onmogelijk leek wordt werkelijkheid, dikwijls door verrassende cross-overs van domeinen die ogenschijnlijk tegenstrijdig zijn. Zoals de Art of Tea(m) workshop.
De wereld bestaat niet uit hokjes, maar is een eenheid. Het mag best even wrijven tussen mensen en dingen. Dan ontstaat energie en warmte om de scherpe randjes te polijsten. En die wereld boeit, fascineert en stimuleert me iedere dag.

 

8 gedachten over “Kijkend in de spiegel 2015 in

 1. Elly Verboven

  Hoi Huub,
  Een interessant en uitdagend leven zet je hier in het kort neer.
  Erg gedreven en inspirerend voor andere mensen.
  Heel veel gezondheid, geluk, inspiratie en uitdagingen voor 2015.
  We zien elkaar binnenkort weer wel,
  Elly

 2. Abdel Chraou

  Beste Huub,

  Als eerste wens ik je een gezond en goed 2015.

  De rodedraad van je verhaal is dat je wereld daar is waar de medemens is.
  Een echte mensen mens. Vanuit het hart, natuurlijk, behulpzaam,sociaal en betrokken.

  Volgens mij de belangrijkste deugden die een mens kan bezitten.

  Ik ben trots en blij dat ik behoor tot je netwerk. In moeilijke tijden heb je mij met raad en daad gesteund.

  Je kunt altijd op mijn support rekenen waar nodig.

 3. Annelies Wiersma

  Hoi Huub,
  Petje af voor je ondernemingszin van het afgelopen jaar! Wat ben je in leuke projecten bezig en creëer je veel kruisbestuiving en verbondenheid. Zo te lezen met veel vreugde (dat doet me deugd!) en betrokkenheid naar medemens en de aarde! Ik wens je een goede gezondheid en energie om dit mooie werk te blijven doen en hoop je in 2015 weer een keer te ontmoeten.
  Hartelijke groet,
  Annelies
  PS Granaatappel kun je heerlijk verwerken in sla. En dat ziet er nog heel leuk uit ook 😉

 4. Marcel van Zutphen

  Hallo Huub,

  De beste wensen voor jouw en je dierbaren, geluk en gezondheid.

  Leuk om te lezen wat je doet en hoe jij hier mee omgaat, petje af voor de reflectie.

  groet,

  Marcel

 5. Adriana Achterkamp

  hallo Huub,
  inspirerende woorden en daden van een creatief mens! Veel succes en gezondheid in 2015 gewenst. Ik hoop dat je met veel plezier en inspiratie een voorbeeld mag blijven voor veel mensen.
  Lieve groeten,
  Adriana

 6. Michiel Laernoes

  Hoi Huub,
  Energie en zuurstof komt uit je blog omhoog. Fascinerend en fijn dat je dit met de buitenwereld deelt. Ik heb je boodschap met echte belangstelling gelezen. Een goed 2015 toegewenst.
  Michiel Laernoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.