Intuïtief handelen om in jouw kracht te staan

Er komt veel informatie op ons af. Onze hersenen draaien op volle toeren om alles te verwerken. Wat moet je doen? Welke keuze ga je maken? De wereld om ons heen beïnvloedt ons bewust en wil dat we kiezen voor de adviezen die ons worden aangereikt. En die zijn dikwijls nog tegenstrijdig ook.


Denken of voelen

Jouw hersenen helpen om alle informatie te ordenen en afwegingen te maken. Soms lukt dat op basis van ratio, maar soms kom je er niet uit. Het is een kunst om dan op jouw intuïtie te vertrouwen. Want jij beslist zelf. Voelen hoe het voelt, contact maken met jouw innerlijke stem.  Hoe voelt het besluit? Hoe voelen de eerste stappen die je zet? Intuïtief beslissen vraagt moed en (zelf)vertrouwen. Het kan moeilijk zijn om in woorden te vatten waarom je een besluit genomen hebt. Jouw wijsheid zegt dat het goed is. En dus kun je handelen en verantwoordelijkheid nemen voor het besluit. Ongeacht wat anderen ervan denken of vinden.


Intuïtief handelen

Intuïtief beslissen doe je vanuit innerlijke kracht. Veel mensen kennen hun eigen kracht niet goed. Handelen vanuit intuïtie vraagt dat je contact maakt met jezelf. Wat wil je echt? Welke intentie heb je? Welke doelen? Welke passie? Welke resultaten wil je bereiken? Doelgerichtheid. Om dit te ontdekken zul  je actief tijd moeten vrijmaken. Een goed gesprek organiseren met jezelf. Niet doen wat anderen zeggen dat je moet doen. Vertrouwen op je eigen kracht en moed verzamelen om stappen te zetten. Verantwoordelijkheid nemen voor jouw keuzes.


Creërende kracht

Vijftien jaar geleden sprak ik al uit dat ik wilde handelen uit intuïtie. Dat was toen de kern van mijn POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan). Vorig jaar heb ik grote stappen gezet, oefeningen gedaan, ervaringen opgedaan, kennis gemaakt met het Deugdenproject en vier Avatar® trainingen gevolgd. Ik voel me sterker dan ooit! Ik weet dat ik het allemaal creëer. Een mooi gevoel, dat me helpt om ondernemer te zijn en in mijn kracht te staan.


Trainingen assertiviteit

Je kunt jouw kracht ontdekken, ontwikkelen en meer assertief worden. Ik wil daarbij helpen, samen met het Omega Collectief, door deugden toe te passen. Deugden zijn persoonlijke zielskwaliteiten. Het dagelijks toepassen van de deugdentaal binnen teams en binnen een organisatie levert onmiskenbaar verandering op. Er ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen op hart- en zielsniveau. En vanuit dat niveau wordt je actief gestimuleerd om in je kracht te staan, dicht bij jouw gevoel en in contact met jouw intuïtie. Je creëert een veilige omgeving met heldere grenzen. Binnen het Omega Collectief hebben we specifieke trainingen ontwikkeld voor assertiviteit op het werk. Ik vertel je er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.